+386 (0)41 419 955
petra@petrazagar.com

8 Dec 2016

Štiri urni delovni teden ali je to sploh mogoče

/
Objavila
/
Komentarji0

Štiri urni delovni teden ali je to sploh mogoče?

Pred nekaj meseci sem vzela v roke knjigo, ki mi jo je priporočil »prijatelj« Greg iz Avstralije, ki ga pravzaprav sploh  dobro ne poznam, sem pa z njim
nekajkrat poslovno  komunicirala preko skypa4-urni-delovni-teden

Knjiga ima naslov 4 urni delovni teden, avtorja Tima Ferrisa. Priporočam jo seveda čisto vsakemu, ki si želi sprememb v svojem življenju. Predvsem na
področju poklica, kariere, posla in nenazadnje zaposlitve. Knjiga je naravnost fantastična, zato ni čudno, da je bila že 2010 best seller na Amazonu, prodana v več kot pol milijona izvodov.

In zakaj je fantastična? Ker podaja napotke kako do več časa IN denarja. Kako? Tako, da delamo manj in imamo več od življenja. Danes nam ne koristi kaj dosti, če imamo ogromno denarja, pa ga nimamo časa zapraviti ali pa če ga zapravljamo za stvari, ki nas ne veselijo in jih ne potrebujemo. In istočasno nam ves čas, ki ga lahko imamo na razpolago kot na primer nezaposleni ali upokojenci, ne koristi, če nimamo denarja, da bi ta čas kar se da najbolje kakovostno preživeli. In ta knjiga ponuja rešitev za oboje. Za čas in denar.

Kupujete srečko za loto?

Ste v letošnjem letu kupili na lotu srečko za Jackpot? Večina Slovencev in Evropejcev jo je kupila. In to ne samo enkrat. A drznem si napisati, da ljudje ne želijo biti milijonarji.

Ljudje si želijo imeti, doživeti, postati in biti tisto, za kar mislijo, da je mogoče kupiti samo z milijoni. Torej bi lahko sem vključili prestižne počitnice na snegu, eksotična potovanja v tropske kraje, križarjenje na luksuzni čezoceanki, mogoče masaže s kakavovim maslom, nato pa počitek v viseči mreži pod kokosovo palmo, medtem ko bi jim valovi pljuskali pod nogami…zato, da bi se počutili kot milijonarji, predvsem pa, da bi se počutili svobodni.

loterijska-srecka

Ljudje resnično ne fantazirajo o tem, da bi imeli na bančnem računu milijon evrov, sanjajo pa o življenjskem slogu popolne svobode, ki naj bi jim ga ta milijon omogočal, da bi doživeli, postali ali bili svobodni in okusili to svobodo. In tukaj se potem pojavi vprašanje » Kako v življenju doseči tak (milijonarski) slog neomejene in popolne svobode, ne da bi morali za to do milijona dolarjev?

Vsekakor vam lahko knjiga 4-urni delovni teden ponudi odgovor na to vprašanje. Zato skočite v knjižnjico ali v knjigarno ponjo in jo začnite čimprej brati. Samo 15 minut na dan.

Berite vsak dan vsaj 15 minut

Začnite sistematično vsak dan brati knjige samo 15 minut na dan. Zakaj? Ker se vam bo spremenilo življenje! Na boljše!

In v tej knjigi lahko spoznate, da vam ni treba delati 80 ur na teden, da bi zaslužili 100.000 $, kar znese 25 $ na uro. Lahko delate 10 ur na teden, da bi zaslužili 50.000 $  na leto, kar je 100 $ na uro. To pa ne pomeni, da ste leni. Mogoče delate le manj nesmiselnega dela in se osredotočite na stvari, ki so za vas res najbolj pomembne. In na tak način pridete do časa, ki je danes ena od sestavin razkošnega življenjskega sloga.

Za konec naj samo še napišem, da bom Gregu neskončno hvaležna, da mi je priporočil za branje knjigo 4 urni delovni teden, katera je bila 3. na seznamu njegovih “top 10 must have” knjig. Prvi dve sem že zdavnaj prebrala, Kateri pa sta ti dve knjigi? Odgovor se skriva v programu I love my money ali Več kot osnove finančne pismenosti

Vaše življenje se bo spremenilo glede na to koliko knjig boste prebrali in glede na to koliko novih ljudi boste v življenju spoznali.«

Želim vam vse dobro. Z ljubeznijo, Petra

 

Dodaj komentar