+386 (0)41 419 955
petra@petrazagar.com

4 Dec 2016

Besede, ki jih želijo otroci slišati vsak dan

/
Objavila
/
Komentarji0

Brian Tracy, eden najboljših pisateljev, govorcev in trenerjev  za osebno in profesionalno poslovno rast, ki je napisal 80 knjig in je avtor preko tisoč avdio in video izobraževalnih programov,  je na enem od seminarjev, ki sem ga obiskala oktobra v Ljubljani, podal čudovit nasvet: berite čisto vsak dan, 15-30 minut. In naučite tega tudi svoje otroke.

Mineva 40 dni, odkar sem uvedla v svoje življenje vsakodnevno branje, ampak res, čisto vsakodnevno 30 minut. In to znanje, kar preberem potem prenašam naprej, tudi na svoje otroke.

Brian Tracy, ki sam prebere okoli 5 knjig na teden, je podal še cel  kup norih nasvetov. Med drugim tudi tega, da vsak večer pred spanjem rečemo svojemu otroku ta dva stavka:

I M E otroka, ko boš odrasel/a, boš zelo uspešen/a v življenju. Ti si čudovita oseba in rad/a Te imam.” V angleščini pa je to zvenelo takole: “I M E otroka , when you grow up, you will be a big success in your life. You are a great person and I love you.”

Uauuuu. In kaj se je zgodilo, ko sem potem prišla zvečer domov in sem svojima otrokoma to povedala tik predenj sta potonila v spanje? Mlajša, ki ima komaj dve leti, je zavpila: » Jaaa!« In verjetno ni niti dojela za kaj gre.

Starejšemu, ki ima 13 let, pa so se orosile oči. In videla sem solzici v njih. In ko sem to ponovila naslednji dan, se je zgodilo enako. In tretji dan enako. Po dobrem mesecu dni pa se vsakič znova zahvali za te besede in reče: “Mami, hvala. Vem, da bom uspešen. Tudi jaz Te imam rad.”

In sedaj mu včasih že tekom dneva prišepnem na uho, ko vidim kako se trudi za mizo in piše domačo nalogo, in rečem: “You will be a big success.” In na zelo dobri poti je do uspeha. Pravzaprav, on je že sedaj uspešen!☺

uspesen

Prepričanja mojih otrok

In  tako moja otroka odraščata v PREPRIČANJU, da bosta uspešna. In moja dva otroka bosta uspešna! Z veseljem in vso hvaležnostjo se učim od uspešnih ljudi, ki imajo uspešne otroke. In Brian Tracy in njegovi, sedaj že odrasli štirje otroci, so prav to, kar si želi vsaka mama ali tata: srečne in uspešne otroke.

Naredimo skupaj lepši in srečnejši svet, kjer bodo vsi otroci veseli, zadovoljni, srečni in uspešni. Bodimo jim vzpodbuda in bodimo jim vzor. Nekega dne nam bodo za to hvaležni.

In kje se vse začne?  Preberite članek o temu tukaj: https://petrazagar.com/kaj-pravi-12-letni-otrok/

V Vas! V nas! V Tebi! V meni!

Naredimo že danes korak, da bo ta svet lepši. Povejte svojim otrokom, da bodo nekega dne, ko bodo odrasli uspešni. In povejte jim kako radi jih imate.In bodite hvaležni, da jih imate. Nekdo si jih mogoče želi, pa jih ne more imeti.

Z ljubeznijo, Petra

 

Dodaj komentar