+386 (0)41 419 955
petra@petrazagar.com

18 Dec 2016

Sit sem službe in mizerne plače

/
Objavila
/
Komentarji0

Sit sem službe in mizerne plače

Zanimivo kaj ljudje pravijo, za denar. Da je denar sveta vladar. In da je denar slaba energija. Ali je to res? Ravno nasprotno je, denar je dobra energija, če znaš z njo pravilno ravnati. In denarja imamo ravno toliko, kolikor menimo, da si ga zaslužimo. In to je dejstvo! Če bomo jamrali, se naša finančna situacija ne bo nikoli spremenila, nikoli se ne bo izboljšala. Kvečjemu se bo poslabšala. In v čem je trik?

Če pogledamo na primer situacijo, ki jo zagotovo pozna vsak izmed nas. Vsakodnevno hodimo v redno službo, ki jo pravzaprav sovražimo. Hodimo v službo, ki nam ni všeč in nam samo misel nanjo obrača želodec. Hodimo v službo, kjer dobimo konec meseca za nagrado mizerno plačo. S sodelavci se ne razumemo ali pa so ravno oni edini biserček v tej službi. Okolje nas ne podpira in tudi s šefom smo si v navzkrižju.

Zakaj sploh hodimo v službo?

Zakaj potem hodimo v službo, če je vse tako bedno? Zakaj še vztrajamo v takšni službi, če je vse tako brez veze, monotono, dolgočasno, če nam gre vse skupaj na živce? Da samo ob misli na službo dobimo pike. Ostajamo samo zato, ker je veliko lažje jamrati kot pa kaj spremeniti. Kot pa kaj ukreniti. Kdo pa ima rad spremembe?

Univerzum funkcionira po sistemu ponudba – povpraševanje. In zato vsakič in vedno znova, ko se pritožujete, se jezite, zahtevate, preklinjate, se hudujete, nergate, si želite ali sproščate kakršnekoli misli in občutke z nizko vibracijo, pravzaprav v vesolje pošiljate nekakšno vlogo ali prošnjo za spremembo. In vesolje vam vedno odgovori s priložnostmi. A na žalost te priložnosti niti ne vidimo, ne opazimo in jih tako na žalost enostavno prezremo.

vesolje

In dejansko bi to lahko izgledalo tudi tako, da se razmere v službi začnejo slabšati, vsakodnevno najdete vedno več stvari, ki vam niso všeč, ki vam niso po godu, ki jih ne sprejemate in vam gredo vedno bolj na živce.

In veste, da ste že leta povsem pripadni podjetju, z dušo in telesom, da si končno zaslužite napredovanje, a ga ne dobite. Kajti ta čast pripada neki »smrklji«, ki je v podjetju komaj leto dni. Ali pa še to ne. In tako komaj komaj pogoltnete cmok, ki se vam je nabral v ustih, iz ušes vam puha para in samo iskrica je še potrebna, da se vžgete. Bes in jezo stresete na vse okoli vas in vsi so krivi za nastalo situacijo.

In na žalost ne vidite prave slike. kajti univerzum nas vseskozi usmerja na pravo pot. Tudi ta trenutek. In morda je to sedaj vaša iztočnica, vaše izhodišče, da končno dojamete, da ste zgrešili pot. Da niste na pravi poti. Da ste izgubili smer in kompas. Da se vam je pokvaril vaš GPS.

Ali je ta služba sploh zame?

Mogoče pa ta služba ni za vas. Je le nekakšna odskočna deska za nekaj boljšega. Mogoče niste  napredovali, ker vas čaka novo in boljše delovno mesto. Mogoče niste napredovali, ker je skrajni čas, da razmislite ali je še smiselno izgubljati čas v tem podjetju. Mogoče vas sploh ne cenijo. Mogoče vas tudi spoštujejo že dolgo ne več. In vi še kar vztrajate. Vsako slabo je za nekaj dobro. Tudi to, da niste napredovali v službi, v danem primeru, je za nekaj dobro. Samo ta trenutek ne veste za kaj. Poglejte na situacijo iz drugega zornega kota!

In kako boste odšli na bolje, na drugo delovno mesto, kjer je višja plača in boljši pogoji dela, če pa se niste pripravljeni odreči in odpovedati staremu delovnemu mestu in plači? In kako si predstavljate, da boste napredovali ali dobili povišico, če pa ste popolnoma nesamozavestni,  nikoli se ne postavite zase in ne zahtevate višje plače. Kako boste dobili povišico, ko pa ste podzavestno še vedno prepričani, da niste dovolj dobri in si ne zaslužite napredovanja? Tukaj vas lahko zavede ego, ki pravi, da bi že zdavnaj morali imeti 30% višjo plačo, saj ste pametni, imate izkušnje, dobro delate, ste povsem predani podjetju imate tudi rezultate.

Verjemite, to je tako zelo preprosto. Univerzum vas vedno sliši in vedno dobite odgovor. Tak ali drugačen. Na vas pa je ali ga sprejmete ali ne. Ali ga upoštevate ali ne. Ali mu sledite ali ne. Samo pazite kaj ali česa si želite. Morda pa je sedaj čas, da si poiščete novo službo. Novo delovno mesto. Naredite korak v tej smeri. Samo en samcat korak. In pred vami se bo pokazal naslednji korak. In zaupajte, da bo vse v redu. Želja po spremembi pomeni, da ne morete hkrati stati pred enimi vrati in istočasno iti skozi druga. Nekaj je treba pustiti za sabo, če želimo nov začetek. Pravzaprav je konec nov začetek.

jok-v-pisarni

Pojdite čez strahove

In nikar se ne prepustite strahu. Strah vas je v tem trenutku, ko razmišljate kaj vse gre lahko narobe in kaj vse lahko sprememba prinese. In strah vas bo mogoče še jutri in še ne teden ali  mesec. A strah je nizka vibracija. Zaupajte raje življenju. In preusmerite raje svoje misli na to, kako bi bilo lepo če….. In na koncu boste hvaležni za to, da ste si dali možnost in priložnost in da ste zbrali pogum, zaloputnili vrata stare službe in vstopili v novo življenje.

Povzeto po članku Sit sem službe in mizerne plače, www.dotikonostranstva.si, 17.8.2016,  avtorice Urške Puš

 

<< Sistem, ki upravlja življenja ljudi Kako z lahkoto do 100 eur na DAN? >>

Dodaj komentar