+386 (0)41 419 955
petra@petrazagar.com

8 Mar 2017

BI RAJE ŠOPEK ROŽIC ALI ŠOPEK BANKOVCEV ZA 8. MAREC?

/
Objavila
/
Komentarji0

Drage rožice – žene, dekleta in deklice,

danes je naš praznik, dan ko praznuje ženski spol. Ste že dobile kakšno rožico? Mogoče šopek rožic? Tudi sama sem jih dobila kar nekaj. Pa ne samo to. Letos se je zgodilo nekaj povsem nepričakovanega. Letos sem kar od dveh oseb dobila v dar rožice in še denar. Zgolj slučaj ali naključje? Glede na to, da si vsakodnevno ponavljam afirmacije, da imam rada denar in  da me ima denar rad, pa da sem magnet za denar in da denar prihaja k meni iz pričakovanih in nepričakovanih virov…in seveda zelo zavzeto delam na tem,  potem je popolnoma naravno in tudi pričakovano, da denar prihaja. Ampak, za 8. marec? To si pa ne bi mislila!

Še pred leti bi se temu verjetno naravnost upirala in tega denarja ne bi vzela. Danes pa sem se ga razveselila in ga z veseljem sprejela.  Kako bi reagirale ve, drage žene, dekleta in deklice? Bi rekle: » Ma ne, ne, to ni zame!« ali pa bi rekle tistemu, ki bi vam ga podaril: » Ne, ne, ne bom ga vzela, zakaj neki si delaš stroške?«  Bi ga za-vrnile ali bi ga sprejele? Bi ga zelo težko sprejele, s »težkim srcem«? Včasih sem bila tudi sama taka, da sem denar težko sprejela. Čeprav sem si ga želela.

Sedaj pa se vprašajte kako se vi počutite, ko nekomu nekaj dajete? Večino ljudi dajanje izpolnjuje in se počutijo ob tem zelo dobro, ker dajejo z namenom ali namero, da nekoga obdarijo in mu polepšajo dan. Kako pa se počutite, če želite nekomu nekaj dati, druga oseba pa ne želi tega sprejeti? Večina bi verjetno rekla, da se ob tem počuti grozno.

Predstavljajte si, da živite v bloku in kar naenkrat potrka na vaša vrata soseda iz zgornjega nadstropja  in vas prosi, če bi  lahko za štiri ure pogledali njena dva otroka, ker ima nujen sestanek v sto kilometrov oddaljenem  mestu. Seveda ste ji pripravljeni priskočiti na pomoč. Prevzamete varstvo obeh otrok in čez štiri ure se soseda pojavi na vaših vratih in vam ponudi bankovec za 20 eurov v zahvalo, ker ste poskrbeli za otroka. Kaj bi naredili? Bodite iskreni. Ga bi sprejeli ali zavrnili in rekli, da je že uredu? Da ni šans, da vzamete denar. Po vsej verjetnosti bi rekli, da je že uredu in da ste to z veseljem naredili. Potem pa se bi kregali z njo, ker bi ona vztrajala pri svojem, vi pa pri svojem in denarja ne bi sprejeli.

Zavedajte se, da če niste pripravljeni sprejeti, na tak način »jemljete priložnost« tistemu, ki vam želi nekaj dati. Dejansko ga na tak način prikrajšate za radost in užitek, ki ga prinaša dajanje. Posledica so slabo počutje in negativna čustva, pa da niti ne omenjam nizke vibracije.

Veste, vaša soseda bi mogoče raje dala 20 eurov vam kot pa varuški 40 eurov, ki jo običajno najame v takšnih primerih. Tako ali tako se je odločila, da bo za uslugo plačala. Vi pa denarne kompenzacije niste pripravljeni sprejeti. Na tak način pa vesolju sporočate, da naj vam ne daje več. Tudi več denarja. Preprosto. Če niste pripravljeni sprejeti svojega deleža, bo ta šel drugam, k tistemu, ki ga bo pripravljen sprejeti. Vi pa se boste čudili zakaj ga nimate več.

In to je tudi eden od razlogov zakaj so bogati vedno bolj bogati, revni pa vedno bolj revni. In ne gre zato ali so bogati bolj vredni ali bolj pametni, bolj dobri ali bolj zaslužni. Preprosto znajo bolje sprejemati. Pohvale, komplimente, darila, nagrade, denar in denarne nagrade.

Pomislite kaj bi naredili vi, če bi vam drugo leto namesto šopka rožic za 8. marec podarjali šopek bankovcev? Bi se ga razveselili? Razmišljajte v tej smeri, poskusite občutiti kako bi to bil fantastičen občutek in dovolite koščku svojega uma verjeti, da je nemogoče mogoče!

Naučite se s srečo v očeh in z veseljem v dlaneh sprejemati denar, ki prihaja k vam, prav tako kot prihajajo rožice za 8. marec in jih z veseljem, ljubeznijo in nasmeškom na obrazu sprejemate. In, če ste slučajno tudi vi letos dobili nekaj bankovcev v šopku, si podarite ali pa privoščite nekaj, kar si že dolgo želite, nekaj za svojo dušo. Razvajajte se. In uživajte. Danes je vaš dan!

Drage rožice – žene, dekleta in deklice, želim vam čudovit dan.

Z ljubeznijo,
Petra