+386 (0)41 419 955
petra@petrazagar.com

16 Jul 2017

OD ČISTILKE DO PODJETNICE – 2.del

/
Objavila
/
Komentarji0

Pravzaprav so me k pisanju današnjega in včerajšnjega članka (če ga še niste prebrali, ga lahko preberete TUKAJ) inspirirale 3 osebe, in sicer:

  1. sošolka iz osnovne šole, ki je zaposlena v lokalnem podjetju
  2. sošolka iz delavnice za osebno rast, kasneje prva stranka v programu I LOVE MY MONEY
  3. Zumra Ćoralić – nekdanja prodajalka in navadna delavka v trgovini, nato snažilka v Idrijski glasbeni šoli, danes podjetnica, motivatorka, NLP coach, NLP mojster praktik in AFP licencirana osebna fitnes trenerka

1.

Ko sem nekdanji sošolki iz osnovne šole pred kakšnim letom omenila v pogovoru, da bolj ali manj redno vsakodnevno berem, me je samo debelo pogledala in rekla: “Ma Petra prosim te, mi lahko daš samo en pameten razlog zakaj naj bi prebrala kakšno knjigo? Zadnjo, ki sem jo prebrala je bila tista v srednji šoli, ki je bila obvezna za branje. In res ne vidim smisla, da bi brala knjige in pridobivala znanje. Sploh pa mi ob bedni službi, dveh tečnih otrocih, zdolgočasenemu možu, likanju, kuhanju in pospravljanju enostavno NE znese, da bi sploh odprla knjigo. Res, delam od 7h do 15h in res nimam časa.”

Jaz: “Hm, kaj naj rečem? Draga moja, a si zadovoljna z življenjem, ki ga živiš? Sej mi ni treba odgovorit, sama poznaš odgovor. Če si zadovoljna, ne spreminjaj ničesar, živi naprej tako kot si do sedaj. Če nisi, spremeni kaj, spremeni vse. Za začetek sebe. Knjige ti lahko pri tem zelo pomagajo. Ko boš začela spoznavat in spreminjat sebe, se bo spremenil cel tvoj svet. Sto posto!” Do danes ni odprla nobene knjige in njeno življenje teče naprej po ustaljenih tirnicah. Čez 10 let bo še bolj negativna, zafrustrirana, doma bo vse več kreganja, otroci bodo počasi odrasli in odšli po svoje, zredila se bo za dodatnih 20 kg in… na smrtni postelji bo obžalovala, da ni naredila koraka naprej, ko je še bil pravi čas. Tako bo rekla.

A čas za spremembo česarkoli je vedno pravi.

To je SEDAJ, ta trenutek! Ne jutri, ampak danes.

Samo OD-LOČITEV zanjo je potrebna.

2.

Svojo prvo stranko sem po končanem programu I LOVE MY MONEY prosila za mnenje o programu in med drugim je na kratko napisala tole: “S Petro sva bili sošolki na delavnici za osebno rast in prav ona me je še dodatno prepričala, da se investicija v znanje in osebno rast vedno zelo obrestuje. Z akcijo tudi rezultati pridejo slej kot prej.” Napisano je seveda vezano na znanje, in tako zelo prav ima. Točno kaj je povedala o programu I LOVE MY MONEY, pa si lahko preberete TUKAJ.

Ona je resnično en tak fantastičen primer nekoga, ki se izobražuje na vso moč in ob dveh otrocih pridobljeno znanje uspešno spravlja v prakso na različnih življenjskih področjih in ima nore rezultate. Resnično ima kaj pokazati! In prepričana sem, da  ne bo samo finančno svobodna prej kot v 10 letih, ampak bo izkoristila še vse skrite potenciale, ki jih premore in uresničila prav vse želje in sanje, ki jih ima v življenju. In na smrtni postelji si bo rekla: »Yes, to je bilo življenje, ki ga je bilo vredno živeti!«

3.

Tretja oseba, ki me je inspirirala za ta članek pa je Zumra Čoralić. Pred dnevi sem likala eno goro perila (članek na blogu zakaj obožujem likanje bom še nekoč napisala) in čas sem izkoristila za poslušanje video posnetka z naslovom Katere knjige priporočam in kaj je tisto, kar nosimo v sebi na kanalu Kjer je volja je pot? In povedala je, da je v samo 4.5 letih prebrala preko 60 knjig. Uauuuu, svaka čast, Zumra! In tudi ona ima resnično kaj pokazati!

Odraščala je v družini z 10 otroki, kjer je bila izobrazba popolnoma nepomembna in brezsmiselna reč. Se preselila v Slovenijo, tukaj pa prehodila pot vse od navadne delavke v trgovini, snažilke v glasbeni šoli v Idriji do uspešne podjetnice. Ob tem ji je uspelo 2 sinova, Erina in Armina spraviti na najbolj prestižno glasbeno akademijo na svetu, Royal College of Music v Londonu, kjer sta letos oba diplomirala in imata skupaj kar 3 diplome. In, če bi jo vprašala ali je s svojim življenjem zadovoljna, vem, da bi rekla, da ultra zadovoljna. Ne samo zadovoljna, ampak tudi srečna in izpolnjena. A kljub temu še vedno vsak dan znova požira znanje, tako iz knjig kot iz seminarjev, tečajev, delavnic in ga spravlja v prakso in živi čudovito življenje. In bolj, ko sem je podajala na pot izobraževanja, bolj se je njeno  znanje in razumevanje življenja širilo. Pogled na življenje se ji je spremenil. In dobesedno zaljubila se je v Življenje!

In najlepše pri vsem tem je to, da pomaga tudi drugim ljudem, tako da nesebično svoje znanje deli naprej. Ona je resnično en tak noro dober primer, kjer je pokazala in dokazala sebi in drugim, da se resnično da, če se hoče. In tako preprosta in srčno simpatična oseba je. Kje bo čez 10 let? Prepričana sem, da natanko tam, kot si bo zamislila, da bo, saj natančno ve kam gre. In, ko bo prišel zadnji dan, bo presrečna, ker ga bo preživela v veri, da je živela bogato in izpolnjeno življenje. Tudi zato, ker si je upala stopiti iz cone udobja, delati na sebi, se izobraževala in to znanje spravila iz teorije v prakso.

Izobraževanje je vedno najboljša investicija vase. In izobraževanje nikoli ni strošek.

Verjamem, da bi tudi vi radi postali kreatorji svojega lastnega življenja. In naredili korak v smeri lastnega izobraževanja. Kje in kako vlagati vase in svoje izobraževanje?

Živimo v tretjem tisočletju, torej v času, ko znanje že dolgo ni več na voljo samo v formalno izobraževalnih ustanovah, ampak tudi daleč naokrog. Znanje danes lahko dobimo na vsakem koraku, v knjigah v knjižnicah in knjigarnah, na raznoraznih seminarjih, delavnicah ali tečajih, na internetu, vse bolj popularni pa so tudi različni video posnetki na Youtubu, ki ponujajo ni da ni znanja in pa on-line audio programi, do katerih lahko dostopamo kjerkoli želimo in kadarkoli želimo, če le imamo internetno povezavo oziroma če si jih naložimo v svojo audio knjižnico. In jih poslušamo, ko imamo voljo in čas. In seveda željo po lastnem razvoju in napredku

Potrebno pa je znanje o tem kako to narediti. Kot vsaka stvar v življenju, je lahko, ko enkrat vemo – kako. In zavedanje, da je v nas moč, da lahko spremenimo in izboljšamo svoje življenje. Resnično upam in si srčno želim, da se boste podali na pot osvajanja znanja. Pa ne kateregakoli znanja, ampak znanja, ki vam lahko spremeni življenje. Znanja ki nosi rezultate. Za začetek namenite sebi – najpomembnejši osebi na svetu samo 30 minutk dnevno = 182 ur v letu za izobraževanje. Odpovejte se gledanju TV in pričakujte čudeže. Ker čudeži se dogajajo!

Se vam je zdela vsebina do sedaj smiselna in poučna? Boste naredili korak naprej v smeri svojega napredka in razvoja? Vem, da se bodo vedno našli takšni in takšne, ki jim bo njihova bedna in na smrt utrujajoča služba, morda posel, ki jih ne izpolnjuje ali takšen, v katerem se počutijo kot da umirajo na obroke in bi radi naredili korak v drugo smer, morda tečni otroci in zdolgočasen mož ali žena, preprečevali vstop v lepše in boljše življenje. In našli se bodo takšni, ki bodo ravno v tem videli izziv in bodo sprejeli od-ločitev, naredili korak naprej in spremenili svoje življenje s pomočjo novega znanja na lepše in boljše. In posledično življenje ljudi, ki so jim blizu. Saj nenazadnje, ko spremenimo sebe, spremenimo cel (svoj) svet.

Jaz verjamem v vas, vi pa dovolite koščku svojega uma verjeti, da je nemogoče mogoče!

Pozdravček,
Petra

<< Od čistilke do podjetnice Kako delujejo On-line programi >>

Dodaj komentar